Тридневно безводие в Хисарско! Нито гражданите, нито институциите знаят причината

Автор: Валерия Василева 14563
Тридневно безводие в Хисарско! Нито гражданите, нито институциите знаят причината

Жители на хисарското село Кръстевич вече трети ден живеят без вода, сигнализират читатели на Plovdivnow.bg. Кранчетата пресъхнали във вторник, но причината за безводието остава загадка.

Местни жители предполагат, че причината е планов ремонт на ВиК. Информация за такава дейност обаче не е налична на уеб страницата на водното дружество, нито пък е постъпвала в кметството на селото. Такава не присъства и в бюлетина на авариите в региона. 

Потърпевшите от загадъчното безводие споделят, че са направили многократни опити да се свържат с Николина Гечевска, която е главен експерт на дружеството в община Хисаря. Те обаче се увенчали с неуспех. Дежурните диспечери също нямали информация за проблема. 

Наш репортер също се свърза с представители на ВиК чрез дежурния телефон за аварии. От дружеството обясниха, че имат информация за голяма авария в Брезово, но какво се е случило в Кръстевич - не знаят. 

Междувременно безводието в селото продължава. Възможно е от него да са засегнати и жители на село Красново, където вчера бе извършен ремонт на водоем, предполагат местните. Дали дейностите по ремонта са свързани със спирането на кранчетата в района - никой не знае. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина