Прокуратурата в Асеновград погна маскираните апаши, задигнали 20 бона от магазин

Автор: Plovdiv Now 4885
Прокуратурата в Асеновград  погна маскираните апаши, задигнали 20 бона от магазин

Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняеми двамата мъже - К.П. на 45 години и С.Г. на 57 години, за това, че на 2 декември в Асеновград са извършили кражба от магазин на сумата от 20 000 лева и цигари от различни марки на стойност около 1 000 лева. Налице е престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3,4,5 във вр. Чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че в първите часове на 2 декември 2019 г., обвиняемите се придвижили с лек автомобил, марка „Нисан“ от гр. Пловдив до  гр. Асеновград. Преди това те няколко пъти оглеждали супермаркета в гр. Асеновград, за да направят план за кражбата. Събраните доказателства сочат, че през нощта двамата отворили прозорец на магазина с помощта на техническо средство, обезвредили камерите за видеонаблюдение  и отнели от метална каса 20 000 лева, в различни банкноти и монети, както и цигари. След това напуснали помещението, качили се в автомобила и през обходни пътища се прибрали в гр. Пловдив. Те са били задържани от полицията към 11 часа на 2 декември 2019 г.  Направени са шест претърсвания и изземвания в жилище, автомобил, магазин и гаражи в гр. Пловдив, като част от отнетите пари са открити, както и от цигарите.  Двамата обвиняеми са осъждани. По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия.  

К.П. и С.Г. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Районна прокуратура-Асеновград ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Припомняме, че след преглед на предоставени записи от камерите на Агенция пътна инфраструктура и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията, криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а по обяд да задържат и самите тях. В полицейския арест са отведени 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години. И тримата са с богато криминално минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни кражби. В хода на извършените претърсвания са иззети маски, отвертки, щанги – тип „кози крак“, радиостанция, 15 хиляди лева и други веществени доказателства. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина