Подозират директор на асеновградско школо във финансова измама

Автор: Plovdiv Now 20416
Подозират директор на асеновградско школо във финансова измама

Подозират във финансова измама директор и счетоводителка на асеновградско школо. И двама вече не са на позициите си, тъй като са подали оставките си доброволно. Проверките и анализите в ОУ „Панайот Волов“, намиращо се в квартал „Долни Воден“, са извършени от отдел „Вътрешен одит“ на община Асеновград за времето от 01.08.18 г. до 10.09.18 г.

Предмет на проверката са били разходваните средства и отчетените разходи с нормативните документи, както и вътрешните правила, по които работят. Ръководител на училището тогава бил Ерол Юсеинбаш, пише Actualno.com. Одитираният период е в рамките на година и половина – от 01.01.17 г. до 30.06.2018 г.

„Одиторите са установили, че не са заведени в счетоводните регистри и не са съхранени месечните извлеченията на сметките, както и оборотните ведомости. Поради това, не могат бъдат изразени становища за отчетените разходи по параграфи, съгласно отчета на касовото изпълнение на съответните сметки.“, каза пред медии заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Асеновград инженер Мария Вълканова.

Непосредствено преди да подаде оставката си, директорът на ОУ „Панайот Волов“ е представил план за действие за изпълнение на направените препоръки от отдел „Вътрешен одит“. Ерол Юсеинбаш е подал заявление за освобождаване по взаимно съгласие, което е прието, и трудовият му договор е прекратен, считано от 08.10.18 г. От същата дата за изпълняващ длъжността директор до провеждане на конкурс е назначена заместник-директорът по учебната дейност в училището Донка Георгиева.

Няма яснота какви са препоръките, отправени от отдел „Вътрешен одит“, какви са установените конкретни нарушения и какви ще са последствията за Юсеинбаш и вече бившата счетоводителка, в случай, че съмненията се оправдаят. От РУО-Пловдив заявиха, че становище по темата могат да изразят от община Асеновград, но от местната управа отговориха, че информацията е конфиденциална.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина