Подменят отоплителни уреди на дърва и въглища безплатно в Община Асеновград

Автор: Plovdiv Now 3534
Подменят отоплителни уреди на дърва и въглища безплатно в Община Асеновград

Община Асеновград изпълнява проект за безплатната подмяна на отоплителни уреди на дърва и въглища за домакинствата. Проектът „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Асеновград" е финансиран по Процедура „За по-чист въздух!“ по Програма „Околна среда“ 2021 г. - 2027 г. Подмяната на стари отоплителни уреди има множество ползи, както за хората, така и за околната среда. 

А защо е важно да го направите:
1. Енергийна ефективност: Новите уреди обикновено са значително по-ефективни, което води до намалени разходи за отопление и по-ниски сметки за енергия.
2. Намаляване на емисиите: По-новите технологии са проектирани да бъдат по-екологични, което означава по-малко емисии на вредни вещества и по-добро качество на въздуха.
3. Подобрена безопасност: Старите уреди могат да представляват риск от пожари или изтичане на въглероден окис. Новите уреди имат подобрени системи за безопасност и контрол.
4. Повишен комфорт: Новите отоплителни системи обикновено осигуряват по-равномерно и ефективно отопление, което води до по-голям комфорт в домал
5. По-малко поддръжка: По-старите уреди изискват повече поддръжка и ремонти. Новите модели са проектирани да бъдат по-надеждни и дълготрайни.

Подмяната на старите отоплителни уреди не само подобрява качеството на живот и намалява разходите, но и допринася за опазването на околната среда. Всеки, който има желание, може да го направи електронно на посочения линк: https://lime2.estatsurvey.com/index.php?r=survey/index&sid=615825&lang=bg или на място - Асеновград, пл. „Акад. Николай Хайтов“ №4, сградата на НЧ “Родолюбие“, ет. II, стая 5. След одобрение на кандидатите, представители на екипа на проекта уведомяват гражданите по телефона за деня и часа, в който ще бъде направен оглед.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина