От началото на годината: Над 360 отстранени аварии и нови зарядни за електромобили в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6557
От началото на годината: Над 360 отстранени аварии и нови зарядни за електромобили в Асеновград
Общо 83 нови осветителни тела са монтирани в Асеновград, съобщават от градската администрация. От началото на годината насам са извършени ремонти на 174 лампи, подменени са 6 стълба и са отстранени над 360 аварии по въздушната и кабелната мрежа. 
 
Улично осветление е поставено по ул. “Цар Иван Асен II”, ул. "В. Петлешков“, бл. 24 и бл. 25 кв. Баделема, както и по  ул. "Капина“ и  ул. "Христо Анастасов" кв. Д. Воден. Подменени са и лампите по пътеката между  Винзавод АД, Асеновград и ПГ "Цар Иван Асен II“, в парк “Св. Георги”,  “Свинефермите” в с. Боянции и на “Тенис кортове”. Обособени са и нови станции за зареждане на електромобили. 
 
Няколко пешеходни пътеки тип "Зебра" около училища и детски градини в Асеновград бяха демаркирани и начертани отново, съгласно нормативните изисквания. Очертани нови с две прекъснати успоредни линии са пътеките до училищата „Петко Каравелов“, „Христо Ботев“,  у-ще „Отец Паисий“,  детска градина „Дружба“, както и на ул. „6-ти януари“, в близост до Инвалидния дом.
 
Поставени са и нови обезопасителни парапети на ул. „Васил Левски“. Припомняме, че в началото на учебната година стартираха огледи на състоянието на улична мрежа, осветление и изправност на светофарните уредби.         
 
„Именно във връзка с подобряване системата за пътна безопасност по пътищата, отворени за обществено ползване, и по улиците на територията на град Асеновград, около детски заведения и училищата започнахме от преди месец поетапно подменяне на бетонните стълбчета с метални парапети на ул. „Васил Левски“ от кръстовището с ул. „Захари Стоянов“  през моста до светофарната уредба до Кооперативния пазар. Бяха поставени парапети до моста, тъй като там станаха няколко пътни инцидента с материални щети, а и рисковете за внезапни пресичания на граждани не са малки. Затова през следващата година ще бъдат поставени и останалите парапети до светофарната уредба на пазара,“сподели кметът на общината Емил Караиванов.
         
Той допълни, че е извършено допълнително осветяване на пешеходните пътеки, най-вече където видимостта е ограничена през тъмната част от денонощието.  Поставени са осветителни тела на пешеходните пътеки на ул. „Цар Иван Асен II“ - до магазините за цветя, до кръстовището с ул. "Конушка“, до кръстовището с ул. „Поп Матей“, до кръстовището с ул. „Мануш войвода“, осветителни тела на на пешеходната пътека на ул. „Княз Борис I“ до кръстовището с ул. „Градешница“. Предстои да бъдат осветени още 3 пешеходни пътеки: ул."Марица" до магазин „Сияна”, ул. "Цар Иван Асен II" до кръстовището с ул.”Пере Пошев” и ул. "Цар Иван Асен II" до стария гробищен парк.
 
Възстановена е и пешеходната пътека на ул. „Цар Иван Асен II“ до кръстовището с ул. „Арда“. За целта бяха изготвени проекти за организация на движението, които бяха съгласувани със сектор „Пътна полиция“ Пловдив и Областно пътно управление, тъй като улицата е част от републиканската пътна мрежа /път II-58/. 
 
„Разчитам на асеновградчани, както досега са проявявали бдителност и са сезирали Общината, когато има рискови участъци, да продължат да бъдат активни, за да предприемем адекватни обезопасителни мерки и на други места, както в Асеновград, така и по селата на общината”,Караиванов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина