Нова кампания в Асеновград! Събират стари електроуреди

Автор: Plovdiv Now 1926
Нова кампания в Асеновград! Събират стари електроуреди

Нова акция за събиране на ненужни електроуреди ще има в Асеновград на 28 октомври, от 09:00 до 12:30 часа. Жителите на общината могат да предадат свои непотребни и стари електроуреди (бяла и черна техника). В кампанията няма да се приемат тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии. Кампанията е на Общината.

Всеки гражданин може да се включи в акцията и да допринесе за опазване на околната среда, като донесе непотребните си електроуреди на паркинга на ДИП „България“ в Асеновград. От отдел „Екология и околна среда“ към общината апелират асеновградчани техниката да не бъде с нарушена цялост или да се предадат само части от нея. Временният пункт ще приема и бяла, и черна техника.

Извозването на излезлите от употреба електроуреди ще се извърши от фирма, която ще ги пренесе на своя площадка и поема ангажимент същите да бъдат рециклирани.

Община Асеновград припомня, че опасни отпадъци пък се събират в специалните контейнери, с вместимост около 80 литра. Те са разположени във фоайето преди „Информационен център“ – на втория етаж от сградата на общинската администрация в града. Всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. могат да се оставят батерии там. Идеята е отново да не се изхвърлят на едно и също място битови и опасни отпадъци, с цел да се предпази природата от замърсяване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина