Квартал “Изток“ в Асеновград отново без вода

Автор: Валерия Василева 9208
Квартал “Изток“ в Асеновград отново без вода

Асеновградският квартал "Изток" отново ще остане без вода днес, съобщиха от ВиК. "В следващите две седмици ще се извършва техническа профилактика, ремонт и хидроизолация, която не е извършвана в последните 30 години, на водоем „Висока зона”, обясниха още от дружеството.

Припомняме, че преди два дни кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов инициира поредна среща, този път с ръководството на „ВиК”- Пловдив ЕООД с участието на управителя на „ВиК”- район Асеновград във връзка със зачестилите аварии с ВиК мрежата в града. Той посочи основателното напрежение сред жителите на града поради липсата на вода, честите прекъсвания на водоподаването и ниското налягане на много места.

Управителят на „ВиК”- Пловдив Спартак Николов заедно с  инж. Димитър Кавалджиев - ръководител на експлоатационен район Асеновград, и инж. Динко Господинов - ръководител „Техническо направление”, разясниха причините за проблемите с водата, които са свързани с ремонт на водоемите и провеждана профилактика по мрежата в средна зона в града.

Още в началото на срещата кметът на общината д-р Караиванов се обяви в пълна подкрепа на гражданите, които споделят лично с него и в социалните мрежи своето недоволство от честите аварии и липсата на навременна информация относно действията на „ВиК”. В резултат на това от дружеството поеха ангажимент за провеждане на по-активна медийна информираност на местно ниво, за да бъде обяснено на хората какво се работи, какви евентуални затруднения ще има с водоподаването в Асеновград, кои улици или квартали конкретно ще бъдат засегнати.

Снимка: actualno.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина