COVID ситуацията в Асеновградско: 16 новозаразени, вирусът удари ученик и училищен персонал

Автор: Plovdiv Now 16531
COVID ситуацията в Асеновградско: 16 новозаразени, вирусът удари ученик и училищен персонал

COVID отделението към болницата в Асеновград е приело 70 пациенти от началото на пандемията. 41 от тях са с потвърдени положителни резултати за коронавирусна инфекция. В момента там се лекуват 10 души. От тях осем са с потвърдени положителни проби от PCR тестове и на други двама се изчаква резултата. Днес от отделението се изписват двама се приемат шест нови случая, от които четирима са с коронавирус, като изследванията са направени в други лаборатории. Досега шестима пациенти с коронавирусна инфекция от асеновградската болница са починали. Това стана ясно на днешното заседание на общинския кризисен щаб в Асеновград по данни на управителя на болницака д-р Червенков.

Инспектори от звеното на РЗИ – Пловдив в Асеновград съобщават, че към днешна дата потвърдените регистрирани с коронавирус COVID-19 в общината са общо 181, от началото на пандемията. Новозаразени в това число са един фелдшер и шофьор на линейка от болницата в града.

Само за днес са потвърдени 16 нови случая в Асеновград. Над 30 души са под домашна карантина. Сред заразените има един ученик, чието последно посещение в училище е било на 01.10.20 г. Положителният му резултат е потвърден на 13.10.20 г., което не налага карантиниране на класа. Огняр и служител на училищна охрана също са с коронавирус, като те са под домашна изолация и също не е необходима карантина на други лица. Потвърден случай има и при един учител от асеновградско училище. Карантинирани са контактните му лица.

От клона на РЗИ в града съобщават, че непрекъснато постъпват сигнали за неспазване на карантината, поради което е твърде вероятно броят на новорегистрираните случаи в Асеновград да нараства. Инспекторите извършват непрекъснати проверки съвместно с полицейски служители.

От РУ – Асеновград, пожарната и военното поделение информират, че засега нямат заразени с коронавирус при тях, като се спазват всички противоепидемични мерки по време на работния процес. Началниците на трите институции уверяват, че са осигурени необходимите предпазни средства за служителите. Община Асеновград ще подпомогне РУ – Асеновград, като им дари диспенсъри за дезинфектант.

В ромския квартал „Лозница“ обстановката е спокойна, потвърди здравният медиатор. В продължение на две седмици там не е регистриран случай на коронавирус. Медиаторът провежда непрекъснати инструкции сред населението в квартала и проследява за спазването на противоепидемичните мерки.

В дарителската сметка, обявена в началото на пандемията, все още има 30 000 лева, които се пазят, за да се ползват в случай на възникнала необходимост. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина