Близо 20 бона струва коледната украса в Асеновград, градът “светва“ до дни

Автор: Plovdiv Now 4141
Близо 20 бона струва коледната украса в Асеновград, градът “светва“ до дни

Близо 20 000 лева струва коледната украса на община Асеновград тази година. Средствата са осигурени от общинския бюджет, приет с решение на асеновградските съветници в началото на тази година, пише Актуално.

Украсата ще бъде тип „светеща“, посочиха от администрацията в града, а поставянето вече започна. Коледните орнаменти ще бъдат монтирани на обичайните места – на централния площад в Асеновград, по мостове и основни улици.

Поставен вече е и светещият фонтан в центъра на града. Цветни лампички, снежинки и други интересни фигури ще допринесат за приповдигане на настроението и коледния дух в Асеновград. Дейностите по монтиране на украсата няма да затруднят автомобилния трафик в Асеновград, уверяват от градската управа.

Предвидено е светлините на елхата, разположена пред сградата на община Асеновград, заедно с останалата коледна украса в центъра на града, да грейнат официално точно в 17:30 ч. на 03.12.18 г.

Със запалването на празничната украса се дава старт и на коледно-новогодишната програма на община Асеновград. Целият месец декември е наситен с разнообразни концерти, изложби и детски представления. 

На 24 декември на централния площад ще има празничен концерт на танцова формация „Етноритъм”, а на 31 декември - Новогодишна наздравица с оркестър „Паскалев бенд” и празнични илюминации.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина