Баскетболистките от “Асеновец“ обраха наградите на турнир по стрийтбол, щангистите също обещават медали

Автор: Plovdiv Now 4656
Баскетболистките от “Асеновец“ обраха наградите на турнир по стрийтбол, щангистите също обещават медали

Момичетата от Баскетболен клуб „Асеновец” „обраха” наградите на турнира по стрийтбол в Пловдив. Представителите на асеновградския клуб се пребориха за първите места, а на финалите се изправиха единствено срещу свои съотборници. Така те прибавиха към отличията си 3 купи за първо място, 3 купи за второ и една за трето. 

"Това е първото участие на клуба в подобна надпревара, но и занапред асеновградчани са решени да участват – така освен, че трупат опит, момичетата са изключително щастливи, тъй като в този спорт не толкова често се печелят трофеи. Контролните срещи, които изигра БК „Асеновец” преди около месец в Сърбия, са бяха полезни за отбора", разказва треньорът Деян Гочев.

Сега баскетболистите от Асеновград се подготвят за новия сезон, който стартира в края на октомври – на 26-ти играят 12-годишните в Стара Загора, а на 3-ти ноември 14-годишните ще са домакини в Асеновград.

На Републиканско първенство пък предстои да заминат спортистите от Спортен клуб „Вдигане на тежести -Асеновец”. Поне няколко медала обещават треньорът и щангистите. Първенството ще се проведе от 22 до 26 октомври в Пловдив. 

Източник: tvsatcom.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина