13 партии и 7 коалиции се борят за властта в Асеновградско на предстоящите избори

Автор: Plovdiv Now 5734
13 партии и 7 коалиции се борят за властта в Асеновградско на предстоящите избори

Тринадесет са партиите, които са се регистрирали в Община Асеновград за предстоящите през октомври местни избори, коалициите са 4 на брой, местните коалиции са 3, има и два инициативни комитета, които издигат кандидатури за кметове на селата Мулдава и Стоево, съобщава ТВ САТ КОМ.

Регистрацията на партии и коалиции за местните избори започна от 2 септември в ЦИК и изтече на 11 септември 2019 г. На 16 септември пък изтече срокът за регистрации на партиите и коалициите, местните коалиции и инициативните комитети. До 17.00 ч. на 24 септември е срокът, в който трябва да се регистрират кандидатските листи, обясни Гогов.

Важно за тези, които ще правят тази регистрация е, че освен  документите, които се подават на хартиен носител, трябва да подадат и попълнена екселска таблица с данни за всяко едно участие в изборите (за кмет, за кметове на кметства, за общински съветници), за всяко едно участие – в отделна таблица. Таблицата е качена на сайта на Община Асеновград, както и на сайта на ЦИК, поясни той. Всяка една попълнена таблица се транспортира в платформата на ЦИК и става общодостъпна.

Ето и списъкът с подалите заявления за регистрация партии: Движение за права и свободи, Български демократичен съюз “Радикали”, ГЕРБ, Земеделски народен съюз, Обединена социалдемокрация, Възраждане, Национално движение за права и свободи, МИР, Демократи за отговорност, свобода и толерантност, Съюз на свободните демократи, АТАКА, Български демократичен съюз, Земедески съюз "Александър Стамболийски".

 Списък на подалите заявление коалиции: "БСП за България", "Движение заедно за промяната", "Демократична България - обединение", "Ние, гражданите".        

Списък на подалите заявление местни коалиции: СДС – БСДП”, НФСБ /ВМРО - БНД/ и "Воля" /АБВ/.                                                                                                  

Списък на подалите заявление за регистрация инициативни комитети за издигане на кметове на кметства:  Фикрет Ремзи Мустафа – кмет на кметство Мулдава  и Сафет Салимехмед Халибрям - кмет на кметство Стоево.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина