Звездни музиканти гостуват на “Камерна сцена Пловдив“

Автор: Мария Луцова 3249
Звездни музиканти гостуват на “Камерна сцена Пловдив“

Тромпетистите Матиас Шванглер и Юри Котача и китаристите Алф Карлсън, Лакис Дзимкас и Костас Магинас, певицата Арпи Алто са част от звездните музиканти, които ще гостуват в рамките на 12-ото издание на форума "Камерна Сцена Пловдив". Първи пред публиката под тепетата ще свири Алф Карлсън на 16 юни в къща „Иван Черноземски” в Стария град.

Организаторите на фестивала обещават безкомпромисно силен сезон в рамките на годината с фокус върху млади, талантливи и вече доказали се артисти на европейската джаз сцена.  След като през 2021 г. в програмата бяха представени големите имена на българската джаз сцена, сега акцентът е музиката на Европа .

Проекти от Швеция, Полша, Словакия, Румъния, Германия и Гърция, са само част от потвърдилите участие в платформата за предстоящия сезон. Наред с тях се нареждат  имената и на българските артисти като Антони Дончев, Росен Захариев, Васил Спасов и много други. 

Организаторите остават верни на мисията си за търсене и утвърждаване на нови алтернативни пространства за култура в Пловдив, като основното от тях през годината ще бъде сцената на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“ в Стария град.

Проектът „Камерна Сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

КОНЦЕРТИТЕ В РАМКИТЕ НА ФЕСТИВАЛА:

16 ЮНИ – Алф Карлсън
15 ЮЛИ – Костас Магинас
28 ЮЛИ -  Jiří Kotača QUARTET
8 АВГУСТ – Арпи Алто
9 АВТУСТ - Matthias Schwengler QUARTET
3 СЕПТЕМВРИ – Лакис Дзимкас

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина