Зооветеринарният комплекс в Пловдив разкрива нова услуга за починали домашни любимци

Автор: Plovdiv Now 13583
Зооветеринарният комплекс в Пловдив разкрива нова услуга за починали домашни любимци

Общинското предприятие "Зооветеринарен комплекс" ще предлага още една нова услуга. В приюта на бездомни кучета, който се намира на 4-ия километър на Пазарджишко шосе, ще бъдат прибирани починали домашни любимци. Таксата за това е 15 лева. Починалите животни ще бъдат съхранявани в специални хладилни камери, докато се осигури кола, която да ги откара в екарисажа, намиращ се извън Пловдив.

Към момента „Зооветеринарният комплекс“  има за предмет множество дейности, сред които: Улов на безстопанствени кучета на територията на Община Пловдив; Улов на безстопанствени кучета на територията на други общини; Обработка на заловени безстопанствени кучета във ветеринарната клиника; Настаняване на безстопанствени кучета в стационара; Грижа за настанените в стационара животни;  Ветеринарномедицинско обслужване на животните настанени във ветеринарната клиника и стационара на комплекса;  Събиране на трупове на умрели кучета и котки на територията на Община Пловдив; Упояване и улавяне на кучета по искане на стопанина им или по заявки на заводи, фабрики, предприятия, хотели и други, в които няма общинско участие; Хранене на животните;  Почистване на клетките, поддържане и почистване на прилежащата територия;  превантивни ветеринарни грижи за здравното състояние на животните с цел предотвратяване на заболявания, дистрес и нараняване, както и лечение на болни животни.

Услугата се разкрива, заради многобройните запитвания от граждани, които се чудят какво да правят, когато любимото куче или котка почине. Предложението бе одобрено на последната  сесия на Общинския съвет. Предстои да бъде одобрена таксата, заедно с  промените в местната наредба.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина