Живописецът Станимир Видев празнува рожден ден на 27 март

Автор: Plovdiv Now 2299
Живописецът Станимир Видев празнува рожден ден на 27 март

Забележителният пловдивски живописец Станимир Видев празнува рожден ден на 27 март. Той завършва художествената гимназия в Казанлък през 1976 г., а после Национална художествена академия в класа на проф. Добри Добрев. Първата му самостоятелна изложба е през 1986 г. в Пловдив в рамките на Националните есенни изложби.

Станимир Видев е представил множество самостоятелни изложби, а негови картини са собственост на Националната художествена галерия, Градската художествена галерия в Пловдив, музеи и частни колекции, в това число и тази на белгийския предприемач и ценител Юго Вутен.

Участва в изложби на българското изкуство в държави като Русия, Холандия, Германия, Гърция, Малта, Италия, Белгия и Китай, също така взима участие в международни панаири на изкуството - Експо Арт в Лос Анджелис (1991), Евро Арт в Женева (1993), Турция (2009).

Носител е на награда "Пловдив" два пъти, "Мечът на Ромфея", наградата на Дружеството на пловдивските художници на три пъти, призове от форуми у нас и в чужбина. Член е на Съюза на българските художници и на Дружеството на пловдивските художници.

Честит да е!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина