Жители в Кючука блокираха булевард, изпълнителите обещаха ремонтът да приключи на 1 ноември

Автор: Plovdiv Now 4731
Жители в Кючука блокираха булевард, изпълнителите обещаха ремонтът да приключи на 1 ноември

Автор: Цветелина Чафадарова

Живущи блокираха едно от единствените отворени трасета в пловдивския квартал "Кючук Париж". Те затвориха бул. "Никола Вапцаров" за час, за да изкажат недоволството си от бавенето на ремонта на ул. „Петър Стоев”, предаде trafficnews.bg. Припомняме, че там се работи по проекта за Водния цикъл. 

"Не съм видяла багер да копае за 1 месец. Копаят работници с лопати и се оправят тротоарите около това, което беше разрушено от тяхната техника. Нас ни притеснява как се изпълнява проекта. Къде се събират тези канализационни води. Вонята е ужасна, събуждаме се вечер от миризмата. Жилищата ни миришат на фекалии", разказа жена. 

Вече има инциденти в района. Жена е паднала в късните часове в необезопасена шахта, разказват жителите. Деца също били на косъм от инцидент, а родител взел нещата в собствени ръце и сам обезопасил изкопа. 

Представителят на ВиК Антон Гълъбов обеща ремонтът да приключи до 1 ноември. 

"Дължимите суми са разплатени, имаме писменото уверение от строителя, че работата по обекта ще продължи, както и до момента има хора", посочи инженер Гълъбов.

До 12 октомври трябва да е възстановен участъка от ул. "Стефан Стамболов" до "Михалаки Георгиев", а до края на месеца и настилката по този участък", посочи Гълъбов. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина