Жена сяда в стола на Здравко Димитров в областна управа, райкметове и директори излизат в отпуска

Автор: Благовест Андонов 7707
Жена сяда в стола на Здравко Димитров в областна управа, райкметове и директори излизат в отпуска

Всички управленци в Пловдив, които ще участват на местните избори, излизат в отпуска от новата седмица. С регистрацията на кандидатите за градоначалник, районни кметове общински съветници нови лица ще изпълняват функциите на титуляр в съответните институции.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ и областен управител Здравко Димитров ще повери администрацията на Евелина Апостолова.  Председателката на „ГЕРБ – Жени” е вице на Зико от 2017 година.

Кметът Иван Тотев няма да излиза в отпуска по време на кампанията . Въпреки, че той остава като партиен ръководител на ГЕРБ, Тотев няма да е председател на предизборния щаб. Той бе зает от зам.-кмета Александър Държиков, който е кандидат за общински съветник. Законът обаче не задължава кандидатите за общинари да излизат в отпуска, като в тази хипотеза е и Златин Велев. Те трябва да си пуснат почивен ден, само ако са на предизборно мероприятия.

Другият зам.-кмет Георги Титюков обаче трябва да излезе в отпуска. Неговите функции ще бъдат поделени между други вицета на Тотев и директора на „Социална политика” Веселина Ботева.

От сегашните районни кметове единствено райкметовете на „Източен” Николай Чунчуков и на „Северен” Лариса Кътова няма да излизат в отпуска, като те са кандидати за общински съветници. Не се знае дали на поста в район „Северен” няма да се върне Ральо Ралев, който е до 5 октомври в неплатен отпуск.

В район „Южен” Борислав Инчев ще бъде заместван от 29-годишното му вице Димчо Петров.  Костадин Димитров е подписал заповед за временно изпълняващ длъжността кмета на „Тракия” в полза на Веселин Терзиев.  Тошо Пашов пък ще изпълнява функциите на Георги Стаменов, който отново ще се бори за кмет на район „Централен”.

Все още не се знае кой ще бъде и.д. кмет на район „Западен”. Димитър Колев и неговият заместник Георги Георгиев са кандидати за районни кметове, второто му вице Нона Симеонова е кандидат за общински съветник. Въпреки че не противоречи на закона, Колев обясни, че не иска кандидат за изборите да бъде начело на района. Неговото решение ще дойде във вторник.

Двамата директори на общински предприятия – „Чистота” и „Паркове и градини” също трябва да излязат в отпуска. Иван Стоянов е назначил зам.-директора си Николай Георгиев за временно изпълняващ длъжността, а Стоян Алексиев – Георги Николаев, който е също зам.-директор.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина