Жар театър и театър Fireter пренасят пловдивчани в света на огъня и сенките СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5616
Жар театър и театър Fireter пренасят пловдивчани в света на огъня и сенките  СНИМКИ

В един мащабен спектакъл с огнени ефекти, кукли, огнени инсталации, кокили и театрални атракциони - Мим-формация „ЖАР театър“ и Театър на огъня и сенките „Fireter“ канят публиката да стане част от огнения свят, магическите светлини и мистериозните сенки.

Те ще преобразят пространството на пеещите фонтани в Цар Симеонова градина като част от програмата за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Спектакълът е в съботната вечер на 12 януари 2019 г., от 21.00 ч., след най-мащабното и атрактивно събитие в програмата - „Ние сме всички цветове“.

Fireter участва в редица международни фестивали в Гърция, Германия, Русия, Белгия, Португалия, Италия, Англия, Ирландия, Литва, Турция и др. Представленията съчетават театър, музика, огън и танци.

Спектакълът се случва за първи път в България и се изнася ЗАЕДНО от двете водещи формации, които работят в сферата на огъня и обединява изразните средства на театъра и огъня, разказа Пламен Радев от Жар театър. Изнасянето на шоуто в пространството на Пеещите фонтани е голямо предизвикателството, защото то е над 6 декара и предполага голяма зрителска аудитория.  Надяваме се да се получи магически спектакъл в този изключителен за България и Пловдив ден. Огънят е основното действащо лице в спектакъла. Той се появява като елемент от костюмите, в огнените кукли, в мобилната сценография. Всичко е поезия, метафори без думи с езика на тялото,  енергия, битка между доброто и злото, между светлината и мрака, разкри в аванс Пламен Радев. Искам да остане усещането, че нещата се случват, когато сме  Заедно. Да се работи с хора, които мислят по различен начин, но пък имат същата обич и отношение към основното изразно средство е предизвикателство, но и страхотно удоволствие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина