Жълт код за опасни валежи днес за 11 области от страната

Автор: Plovdiv Now 4581
Жълт код за опасни валежи днес за 11 области от страната

Днес над Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност и усилвания на вятъра. Остават условията за значителни валежи и градушки. Предимно слънчево ще се задържи времето по Черноморието. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 25° и 30°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за август, информират от НИМХ при БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са: 27°-29°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевична дейност. Ще духа до умерен в ниските части североизточен, по билата – северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 10°.

От института обявиха и жълт код за опасни метеорологични явления днес на територията на няколко области. Ето в кои райони се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина