Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в Пловдивско

Автор: Plovdiv Now 8988
Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в Пловдивско

Обилни валежи от дъжд и гръмотевични бури в Пловдивско - за това предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. След обяд и до полунощ ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места количествата на валежа ще достигат 20-30 л/кв.м. Възможни са градушки. Максималните стойности за Пловдив и региона ще достигнат до 32.

В Западна и Централна България ще се развива купесто и купесто-дъждовна облачаност и на много места ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Очакваните валежи ще са между 15-25 л/кв.м. В следобедните часове с умерен вятър от запад-северозапад над страната ще започне да прониква по-храден въздук. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, а на места в низините и до 34-35.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В масивите на изток ще се задържи почти без валеж и с повече слънце. Ще духа предимно слаб запад-югозападен вятър, но при гръмотевични бури ще се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина