Заради грипа в Пловдив: Как ще бъдат оформени учениците за срока?

Автор: Валерия Василева 6047
Заради грипа в Пловдив: Как ще бъдат оформени учениците за срока?

След новината за удължаване на ваканцията за учениците в Пловдив лавинообразно се понесе въпросът: „Как и по какъв начин ще бъдат оформени учениците за края на първия срок?”. Припомняме, че заради високата заболеваемост в града под тепетата училищата ще отворят врати чак на 4 февруари, понеделник. Грипна епидемия в Пловдив и областта беше обявена на 22 януари, а по план в понеделник учениците трябваше да бъдат в час. Това обаче няма да се случи, тъй като заболеваемостта продължава да бъде висока.  

Съвсем очаквано се зародиха притеснения от страна на преподаватели, родители и ученици относно крайните оценки в бележниците. Навярно засипани с обаждания и писма, от Инспектората по образование в Пловдив излязоха с официална позиция по казуса. Оказва се, че оформянето на оценките ще е в интерес на децата, което означава, че ще се взимат предвид по-високите оценки през текущия срок.

Ето какво се казва в официалното писмо на РИО-Пловдив:

"Уважаеми ученици, родители и учители, информираме Ви, че във връзка с прогресивно нарастващата заболеваемост от остри респираторни заболявания в област Пловдив директорът на Регионална здравна инспекция – Пловдив е издал предписание №30-5/20.01.2019 г. на основание чл.105, ал.5 от Закона за предучилищното образование за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на област Пловдив за периода от 28.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително. Създадена е организация в училищата за преструктуриране на пропуснатото учебно съдържание. На директорите на училища са дадени указания оформянето на срочните оценки да бъде съобразено с ритмичността на изпитванията в най-добрия интерес на учениците".  

Най-недоволни от решението на РЗИ, за още една седмица ваканция се оказаха родителите. С нас се свързаха десетки притеснени родители, за потвърждение на новината и за да изразят притесненията си от предстоящата едноседмична ваканция, която по думите им „ще им излезе през носа”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина