Започва ремонт на детски ясли в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5078
Започва ремонт на детски ясли в Пловдив

Започва ремонтът на детските ясли „Детски смях“ в Пловдив. Учебното заведение се намира на улица „Весела“ в район „Централен“ и влиза в оперативната програма „Региони в растеж”, по която ще бъде преобразен целият район. Утре ще бъде направена символична първа копка и ще стартира ремонтът на яслата.

Ремонтът в района вече кипи в пълна сила, като това създава затруднение в преминаването по улиците в района на пешеходци и автомобили. Това предизвика и възмущение на родители, които водят ежедневно децата си на детска градина или взимат храна от детска кухня.

Общата сума на проекта е 18 106 266.94 лева. Целта на този проект е да допринесе за подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в град Пловдив. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата и учениците.

Разположението на повечето обекти в територия с етническо разнообразие ще улесни достъпа до образование на деца от ромски произход и впоследствие ще подпомогне тяхната социална и икономическа интеграция. Периодът за реализация на всички дейности по проекта е 30 месеца.

Припомняме, че ремонтът е от оперативната програма „Региони в растеж” и включва заключена между булевардите „Цар Борис III Обединител”, „Марица – юг”, „Източен” и „Княгиня Мария Луиза”. Районът ще бъде изцяло преустроен, като в това се включват и детските и учебни заведения в района.

Ремонтът на детска градина  „Перуника” вече започна, а в бъдеще предстои такъв и на училище „Любен Каравелов”, както и на детска градина ” Снежанка”, както и изграждането на нова детска градина на улица „Богомил”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина