Започва поетапно изпълнение на важни строителни проекти в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4338
Започва поетапно изпълнение на важни строителни проекти в Асеновград

Независимо от усложнената епидемична обстановка в страната, Община Асеновград започна постепенното изпълнение на планираните дейности. Заради разпространението на коронавируса по време на извънредната ситуация обществените поръчки бяха замразени от страна на държавата.

Сред големите строителни обекти, за които предстои организиране на дейности и финансиране, е ремонтът на Централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград. Той е в аварийно състояние. Последното му обследване е извършено по време на предишния мандат на настоящия кмет доктор Христо Грудев. Община Асеновград кандидатства и бе одобрена за финансиране в размер на над 4 000 000 лева. Вече тече процедура за избор на изпълнител. "Планирали сме извършване и на ремонти на улиците, заложени в инвестиционната програма. При тях също текат обществени поръчки за избор на изпълнител. Малко се забавиха тези процедури във връзка с COVID ситуацията, но нещата все пак ще се случат", обяви кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Друг важен обект, който стои нереализиран години наред, е укрепване на свлачището под Асеновата крепост и възстановяване на пътната настилка там. За изпълнението му държавата отпусна около 400 000 лева на община Асеновград. В момента за обекта също е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Издадено е вече и строителното разрешение за строителството на пътя за Мулдавски манастир "Света Петка". Градоначалникът заяви, че предстои стартиране на ремонти в спортни зали и физкултурни салони на няколко асеновградски училища. Сред тях са ОУ "Петко Каравелов", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Панайот Волов" (квартал "Долни Воден"). Не на последно място доктор Христо Грудев посочи, че скоро ще стартира изграждането и на спортната зала в село Тополово за волейболния клуб там, която бе обещана от премиера на България Бойко Борисов по време на посещението му в Асеновград.

"Ще се постараем инвестиционната програма, която беше заложена и гласувана в Общинския съвет, да реализираме във възможно най-голяма степен, за да са доволни гражданите, а и да живеем всички в по-красив град с европейски вид. Ще се опитаме, въпреки сериозността на ситуацията и извънредната епидемична обстановка. В крайна сметка нашата работа е тази, да свършим нещо, от което гражданите да бъдат доволни", категоричен е кметът Грудев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина