Започва голямата разпродажба! Военните обявиха на търг 130 дка край Пловдив на безценица

Автор: Благовест Андонов 8646
Започва голямата разпродажба! Военните обявиха на търг 130 дка край Пловдив на безценица

Започва голямата разпродажба на имоти, собственост на Министерството на отбраната. През последната година Министерският съвет взе редица решения за продажба на имоти, които са с отпаднала необходимост за армията.

От МО вече са обявили  търговете за първите имоти, които ще бъдат продадени. Те са 17 на брой и се намират из цялата страна, като големината им е от 3 до 1124 декара. Началните тръжни цени започват 37 500 лева и стигат до 2,5 млн. лева.

Изключително интересни са два имота, които се продават край Пловдив. Те се намират в местността „Капсида”, община Куклен, където се намира новата Промишлена-търговска зона – източно от град Куклен като свършва след землището на общината.

По-големият имот е с площ от 115 дка, като началната му тръжна цена е 265 310 лева, а стъпката за наддаване е 6000 лева. Другият имот е голям около 15 дка, като началната му цена е 37 600 лева със стъпка от 2400 лева. Двата терена са със статут не земеделска земя, като няма сгради по тях.

Трите най-скъпи имоти, които се продават от МО се намират във Варна, Пазарджишко и Ловешко. В морската столица имотът е от 84 дка, а цената му е 1,95 млн. лева със стъпка за наддаване 840 лева.

В Пазарджишка област до село Черногорово е най-скъпият имот – голям е 1056 дка, а началната му цена е 2,5 млн. лева  Най-големият пък е в село Слатина, Ловешко – парцел от 1142 дка с начална цена  от 1,9 млн. лева.

Сред най-атрактивните имоти са близо 20 декара в Созопол, на метри от плажа. Цената му започва от 466 хил. лева, а стъпката за надаване е 6000 лева.

Документи за участие в търговете се подават до края на август, а самите те ще се проведат на 3 и 4 септември.

До края на годината се очаква да бъдат пуснати още търгове за апетитни имоти в цялата страна сред тях са  60 дка в квартал Гладно поле в Пловдив, където кметът Иван Тотев искаше да изгражда втори градски център .

Тотев влезе дори в конфликт с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, като заяви, че няма да позволи жилищни гета в зоната. От своя страна лидерът на ВМРО каза, че времето на подаръците от Българската армия е свършил.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина