Заменят уличните метачки в Пловдив с модерни машини

Автор: Plovdiv Now 7152
Заменят уличните метачки в Пловдив с модерни машини

Един от символите на уличната хигиена в Пловдив – метачките от Столипиново, ще намалят все повече, а на тяхно място ще дойдат съвременни машини.  След като преди два дни пет жени бяха хванати да си палят огън на пазара на „Младежка”, директорът на ОП „Чистота” разкри намеренията си за в бъдеще.

„Все по трудно се намират служители, още повече, че имаме не малки проблеми с метачките – често по празници не идват на работа, правят подобни неща(б.а огънят на пазара)… За това искаме да елиминираме човешкия фактор с машини”, обясни Стоянов.

В бюджета на Пловдив за 2019-а година има заделени 2,1 млн. лева за закупуването на нови мотометачни машини. Стоянов каза, че ще се направи обществена поръчка през тази година, за да се закупят 6 машини – за всеки район по една.

Идеята е те да бъдат по-компактни, за да могат да влизат по вътрешнокварталните улици. Те ще могат да метат улиците и прилежащите площи, да мият и през зимния сезон да почистват от снега. По улиците и пешеходните площи в Пловдив в момента има няколко мултифункционални машини, които бяха закупени от ОП „Чистота”.

Междувременно и контрольорът на хигиенистките бе освободен от работата след  инцидента със запаления огън. Припомняме, че читателка сигнализира за интересната гледка как хигиенистки ежедневно се събират на сладка раздумка край запален огън  на улица „Младежка“. 

„Честита Европейска столица на културата! Само дни, преди официалното откриване на събитието, нека хората да видят, не само Главната и Капана, а и широкия център. Като гражданин на Пловдив, по никакъв начин не се чувствам празнично и тържествено. Не знам, защо управниците ни, не виждат по-далеч от носа си“, възмути се жената.

„Тези хора нямат място в ОП „Чистота”. През зимния сезон съм дал разпореждане – всички жени, на всеки час да отиват в топлите помещения. Имаме стаи от районните администрации и фургони. Вътре има чайове и топли напитки, както и допълнителни дрехи. Това е недопустимо! Освен че те ще бъдат освободени, санкция ще бъде наложена и на контрольора на съответния район”,заяви след сигнала директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина