Загиналият близнак от катастрофата край Марица е кандидат за общински съветник в Пловдив

Автор: Ива Модова 5032
Загиналият близнак от катастрофата край Марица е кандидат за общински съветник в Пловдив

Един от загиналите в адското меле на булевард „Марица” в Пловдив е  бил кандидат за общински съветник за предстоящите местни избори, научи TrafficNews.bg  Петър Илиев, който е един от близнаците в инцидента,  е кандидат за съветник от партия ДОСТ, като е бил на 18-то място в листата.

19-годишният Петър загина в тежката катастрофа, станала на 29 септември на бул. „Марица”. Във фаталната нощ управляваният от Огнян Дебелаков "Опел" модел "Корса" се забива в стълб, а при тежкия удар на място загива 19-годишният Петър. Ден по-късно бе открито тялото на 16-годишният Жанет, паднало на брега на река Марица.  Кръвната проба на 19-годишния шофьор е показала 1,55 промила алкохол в кръвта.

Оцелял в мелето е брата близнак на починалия Петър – Румен Илиев. Освен в официалния регистър на политическата партия, Петър Илиев присъства и на плакати, разлепени из  гетото.

Наш репортер направи справка в Общинската избирателна комисия /ОИК/, където името на момчето все още фигурира, като кандидат за общински съветник с преференциален номер 118 в регистрите. 

Свързахме се и с председателя на ОИК – Пловдив Дарина Тодорова. Тя научи от нас за това, че един от кандидатите е  починал, като заяви, че до този момент няма никакво официално искане от ДОСТ по казуса.

„Ще направим проверка в ГРАО. Ситуацията наистина е деликатна. Обикновено при такива обстоятелства, инициативата идва от партията на кандидата. Оттам подават искането за замяна или заличаване от листата. Ако не постъпи подобно искане от тяхна страна, ние ще вземем решение за премахването на кандидата от листите”, каза Тодорова.

Опитите ни да се свържем с представител на партия ДОСТ удариха на камък. Офисът им в Пловдив бе затворен, а всички обявени телефони в сайта на формацията вече не са активни.

Очаквайте продължение!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина