Заедно сме и с Матера 2019 в откриващия уикенд! Музиканти репетират усилено за срещата! СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 108
Заедно сме и с Матера 2019 в откриващия уикенд! Музиканти репетират усилено за срещата! СНИМКИ

Началото на мегаспектакъла „Ние сме всички цветове” ще започне в 19.00 часа и ще бъде излъчван директно по БНТ. Преди това  в 17.00 часа пловдивчани ще имат възможността да се насладят на музиката на италианския духов оркестър „Д’Амброзио“  - гост от град Матера, който е Европейска столица на културата през 2019 -та, заедно с Пловдив.

Музикантите от духовия оркестър „Д’Амброзио“ от Монтескалиозо, Матера, ще внесат оживление и пъстрота с богатия и плътен звук на духовите инструменти. След концерта на сцената пред община Пловдив, те ще поведат част от публиката от площад „Стефан Стамболов” към кулата – мястото на голямото откриване. Концертната изява е под диригентството на маестро Диан Чобанов. 

Днес през деня, атрактивният оркестър, заедно с маестро Диан Чобанов направиха репетиция в една от залите на Дома на културата. Със сигурност богатият репертоар, включващ многообразие от музикални жанрове и класическа италианска музика, както и виртуозното изпълнение ще празник и наслада за пловдивчани и многобройните гости на града.

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина