Зад кулисите на „Мария от Буенос Айрес“ кани пловдивчани на специална “тайна“ среща СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5115
Зад кулисите на „Мария от Буенос Айрес“ кани пловдивчани на специална “тайна“ среща СНИМКИ

Дни преди премиерата за България на танго операта "Мария от Буенос Айрес" от Пиацола, Опера Пловдив кани публиката на 9 януари от 19 часа в ДК „Борис Христов“ на сцената за една специална среща с режисьора Веселка Кунчева, изпълнителката на главната роля Люси Дяковска, диригентът Константин Добройков и останалите "виновници" за музикалното събитие от откриващия уикенд на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Участват също и хор, оркестър и балет на Опера Пловдив.
Никога една тайна не бива да се разкрива докрай, но повдигането на самия крайчец на завесата, зад която ври и кипи тайнствената смес от звук, жест, танц, танго-действото „Мария от Буенос Айрес“ е необходимо, за да разпали любопитството ни. Любопитството като страст, Тангото като смърт и Възкресение.

Сюреалистичната опера от Астор Пиацола – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес. Страстната история с библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат, е претворена от фантазията на режисьора Веселка Кунчева /„Дама Пика”, „Аз, Сизиф”, „Вграждане” и др./ в един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на Люси Дяковска. Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.

Премиерата на единствената танго опера в света е на 13ти януари и е част от официалната програма по повод откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019!

Билети се продават на касата на Операта, като местата са ограничени до 150. Притежателите на БОНУС КАРТА 2019 са с безплатен достъп след потвърждение на касата.

снимки: Опера Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина