Забавена експертиза провали делото срещу бившия полицай Иван Дачев

Автор: Plovdiv Now 2071
Забавена експертиза провали делото срещу бившия полицай Иван Дачев

Забавена съдебномедицинска експертиза провали днешното заседание по делото срещу бившия полицай и виден протестър Иван Дачев. Той е подсъдим за убийството на 95-годишната си баба, която в края на 2022 г. почина в болница, след като беше брутално пребита от внука си, пише TraffcNews.

Делото срещу Дачев преминава по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, след като бившият полицай отказа да се признае за виновен по обвиненията за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Възрастната жена е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който е син на бившия кмет на община "Марица" Запрян Дачев.

По делото е изяснено, че внукът пиел системно и играел хазарт. Според прокуратурата бившият полицай проявявал системна агресия към баба си, която първоначално била в сферата на вербални нападки и обиди. На 13 декември 2022 г. вечерта той се прибрал, отново пиян. Влязъл в стаята на баба си и между тях възникнал скандал. Започнал да я налага по главата, а след това я оставил безпомощна. На следващата сутрин, бабата била намерена от жената, която полагала грижи за нея. 

По делото остава да бъде разпитана свидетелката Веселина Чаушан, както и вещите лица, изготвили експертизите. Самият Дачев също ще даде обяснения, но това ще се случи, след като бъдат разпитани всички свидетели. Следващото заседание е насрочено за 5 август, когато се очаква да бъде изготвена възложена в предното заседание съдебномедицинска експертиза.

Припомняме, че първоначалното обвинение срещу Иван Дачев бе за нанасяне на средна телесна повреда, но в последствие беше преквалифицирано в умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен, бившият полицай може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина