За ценители!Трагикомедия с Аня Пенчева, Георги Мамалев и Йорданка Кузманова гостува в Пловдив през ноември

Автор: Plovdiv Now 8043
За ценители!Трагикомедия с Аня Пенчева, Георги Мамалев и Йорданка Кузманова гостува в Пловдив през ноември

„Аз плащам“ разказва за самотния и богат Александър Амикар, който е разочарован от жените, от приятелите си и от живота. Ето защо той решава да си купи малко емоции и щастие по единствения сигурен начин – като си плати за тях. Наема един безработен да бъде негов приятел, една залязваща актриса да играе негова съпруга и една млада проститутка да се преструва на негова дъщеря. С това измислено семейство той се опитва да навакса за всички пропуснати моменти на близост, но животът е странен и далеч по-абсурден от нашите сценарии и очаквания и понякога ни дава много повече от онова, за което сме платили.

Постановката  на Народен театър „Иван Вазов“ „ Аз плащам“ от Ив Жамиак гостува в Пловдив на 8 ноември 2019 г. от 19:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов". В нея ще видите Аня Пенчева, Георги Мамалев, Йорданка Кузманова, Михаил Петров, София Бобчева, Христо Терзиев.

Драматург и актьор, автор на множество сценарии за киното и телевизията, Ив Жамиак е роден на 30 януари 1918 г. в Париж. След смъртта му през 1987 г. особена известност придобива пиесата му „Господин Амилкар”, играна за първи път на 25 септември 1974 г. в „Театр де Буф паризиен”.

Под заглавието „Всичко е платено” пиесата вече двайсет години не слиза от сцените в Европа и преди всичко в Русия, където се радва на множество постановки и шумен успех.

В неопределената жанрово от автора комедия или трагикомедия самотният г-н Амилкар решава да си купи чувства и семейно щастие, условието е едно – никакви искрени чувства, театър в театър.

Представлението не е подходящо за зрители под 12 г.

Билети се продават на билетна каса "МаскАрт" в Дома на културата "Борис Христов" , телефон: 0894611188.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина