За първи път в Пловдив - “Аз, Сизиф“ на открита сцена

Автор: Plovdiv Now 6051
За първи път в Пловдив - “Аз, Сизиф“ на открита сцена

Култовият спектакъл на режисьора Веселка Кунчева ("Вграждане", "Дама Пика", "Мария от Буенос Айрес" и др.), представен и отличен с награди от 27 международни театрални фестивали в Германия, Русия, Холандия, Швеция, Полша, Румъния, Франция, Турция, Испания, Иран, Хърватия, Украйна, Беларус и България, пловдивчани могат да видят през лято 2019 в едно различно пространство - Лятна Сцена Орфей. „Аз, Сизиф“ ще се играе на открита сцена в Пловдив на 6 юни 2019 г. от 21:00 ч. до 22:30 ч.

В спектакъла изследваме пътя на непрекъснатото завръщане на Човека към себе си. Още в античността философите съзират абсурдността на човешкото поведение. По какъвто и път да тръгне, в каквото и да се опитва да се превърне, каквито и бягства да прави, Човек вечно се завръща към себе си. Човешкият живот е повторение на едно и също действие. Спираловидно, еднакво, предвидимо. И този безкраен акт ни кара да се замислим не над смисъла, а над безсмислието на човешкия живот.”, казва режисьорката на проекта - Веселка Кунчева.

В страницата на събитието във фейсбук вече започна предварителното записване на желаещите да си закупят билети преди официалния старт на продажбата на билети на каса.

Режисура и драматургия: Веселка Кунчева

Сценография и кукли: Мариета Голомехова

Музика: Христо Намлиев

Хореография: Мария Димитрова

Осветление: Веселин Христов и театър „Азарян“

С участието на Стоян Дойчев /"Възвишение"/

Текстът в спектакъла се изпълнява от Леонид Йовчев

снимки: theater.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина