За първи път хоровете на Пловдив се събират в един спектакъл СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4078
За първи път хоровете на Пловдив се събират в един спектакъл СНИМКИ

За първи път хоровете на Пловдив се събират в един спектакъл, за да изпълнят заедно прочутия Хор на евреите. Това ще се случи на 16  февруари, в 19:00 часа в Дома на културата „Борис Христов“ на оперния спектакъл „Набуко“ от Джузепе Верди.

„Не съм веч цар, а бог съм“ ще изрече в самозабравата на властта Набуко, преди да бъде поразен от Божията мълния. „Макар и плебейка – царица съм аз“ ще  чуем в драматичните и яростни коларатури на принцеса Абигаил. В „Набуко“, трета опера на Верди и първи негов триумф - триумф и досега участват госта от САЩ - Красен Карагьозов, Елена Баръмова, Ивайло Джуров, Анита Огнянова, Георги Султанов, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев и др.

„Набуко“ е операта на Верди, в която композиторът се изявява като гениален театрал, който със силата на музиката развива оперния сюжет и преплита темите за борбата за свобода, любовта, агресията и възтържествуването на справедливостта. Напрегнатата стихийност на произведението се гради върху еднолични, силни образи – една сестра, една робиня, един цар, един жрец, един храм, един принц и един народ.

Диригент е маестро Лучано Ди Мартино, режисьор - Кузман Попов, концертмайстор – Мичо Димитров. Участват Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.
Билети се продават на касата на Операта на ул. "Гладстон 15", на касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина