За 11-ти път в Пловдив организират Ден на биологичното земеделие

Автор: Plovdiv Now 4526
За 11-ти път в Пловдив организират Ден на биологичното земеделие

За 11-та поредна година Висше училище по агробизнес и развитие на регионите организира Ден на биологичното земеделие в рамките на Международната селскостопанска изложба „АГРА“. В  Конгресния център на Международен панаир - Пловдив ще бъде открита конференция на тема „Българското биологично пчеларство – проблеми и решения“, организирана в партньорство с Международен панаир - Пловдив и Сдружението за биологично пчеларство.

На форума са поканени за участие национални и международни организации, представители на държавни институции и дипломатически мисии, университети, изследователски организации, земеделски производители и др. Така висшето училище продължава изграждането на международна мрежа за насърчаване на предприемачеството в областта на биологичното производство и обмяна на добри практики в мениджмънта. Както всяка година, ще бъде обособен и щанд за биоземеделие в рамките на "БИОАГРА".

По време на откриването ще бъде връчена престижната награда за принос в развитието на биоземеделието Лауреат „БИОФАКТОР“. Наградата е учредена от Академичния съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите и се присъжда за шеста поредна година в памет на проф. Георги Сенгалевич – основател на Деня на биологичното земеделие.

Носители на отличието са: проф. д.н. Стойчо Каров (2014), д-р Стоилко Апостолов - управител на Фондация за биологично земеделие "Биоселена" (2015), Албена Симеонова – председател на Българската асоциация „Биопродукти“ (2016), Петко Ангелов – биопроизводител, един от пионерите в България в производството и разпространението на лимец (2017), Елена Герганова- член на Съвета на Директорите на „Гимел Органик“ (2018).

Конференцията „Българското биологично пчеларство – проблеми и решения“ ще бъде открита на 21 февруари 2019 г. (четвъртък) в 10:00 часа в зала "България" в панаира.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина