Чудесен десерт се получава с ябълки и хляб. Малки и големи в семейството ще останат приятно изнедани. На пръв поглед сладкишът е с подръчни материали, но става много вкусен и фин, а и на външен вид не изглежда зле.
Махнете коричките на хляба и го наредете в тава. Намажете всяка филия с малко масло и поръсете със захар. С лъжица ги полейте с топлото мляко.
Обелете ябълките, изчистете от семките и ги нарежете на кубчета. В тиган разтопете останалото масло, добавете ябълките и изстискайте сока на 1/2 лимон. Сложете захарта, като от нея заделите 4 чаени лъжици.
Запържете ябълките до омекване, без да се разкашкват, и махнете от огъня. В тавата от фурната поръсете галета.
С помощта на шпатулка преместете половината филии хляб. Върху всяка филийка сложете от ябълките и покрийте с друга филия. Вие преценявате на колко пласта да бъде.
Поръсете със заделената захар и канела. Запечете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.