„Всички цветове заедно“ се събраха в „Северен“

Автор: Plovdiv Now 4254
„Всички цветове заедно“  се събраха в „Северен“

Културно събитие под наслов „Всички цветове заедно" се проведе в заседателната зала на районната администрация в „Северен".

„Днес на обществото ни са необходими образовани млади хора и всички трябва да работим в тази насока – да ограмотяваме младежите от всички етноси, за да могат успешно да се реализират както на пазара на труда, така и в живота. Освен стандартно образование младежите задължително трябва да притежават и компютърна грамотност, тъй като съвременните професии са неизменно свързани с новите технологии и компютърни системи", е на мнение кметът.

Младата писателка Красимира Стоева, която има осем издадени книги и множество награди, представи книгата си „Смъртта е оправдание за всичко" от 2015 г. – роман, който печели конкурс на Министерството на културата.

Книгата по художествен път представя актуалния проблем за интегриране на малцинствата. „Акцентът в книгата ми е да не слагаме ограничения във взаимоотношенията, да се стремим към едно по-добро бъдеще, да бъдем по-сплотени, да си даваме шанс, да търсим доброто в себе си и в това, което ни събира. Чрез образованието, чрез силните страни на всеки от нас и чрез изкуството ще избягаме от страха, който се наслагва между етносите", споделя авторката.

Издания на книгата бяха подарени на гостите на събитието.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина