Връчват сертификати за “Училище в облака“ на над 200 преподаватели от Пловдив и региона

Автор: Валерия Василева 6591
Връчват сертификати за “Училище в облака“ на над 200 преподаватели от Пловдив и региона

Над 200 учители от Пловдив и региона ще получат на официална церемония сертификати за “Училище в Облака*” и Google Certified Educators. Събитието ще се състои на 13 февруари от 18.30 ч. в Дом на културата “Борис Христов” на ул. “Гладстон” №15.  

Иницииатор и организатор е Център за творческо обучение, който е единствен в България партньор на Google за образованието в България. 

Към представителите на сертифицирани училища за 2018 г. ще се обърне заместник-кметът по образованието на града Стефан Стоянов. Сред официалните гости ще бъдат директори и заместник-директори на от Пловдив, Велинград и Панагюрище.

В продължение на два месеца екипът на Център за творческо обучение е помогнал на стотици педагози и училищни администратори да преминат успешно през двустепенна обучителна програма за използване на облачни технологии. Общият брой сертифицирани учители за месеците октомври, ноември и декември 2018 г. е 232.

Целта на инициативата за сертифициране е да помогне на учителите да интегрират по смислен начин технологии в работата си, да споделят опит и да създадат плодотворни междуучилищни сътрудничества.

 “Училища в облака” е мащабен образователен проект за въвеждане на съвременни облачни системи във всички общински училища на Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина