Връчват призовки на таксиметровите шофьори в Пловдив! Разпитват ги в Икономическа полиция

Автор: Благовест Андонов 6043
Връчват призовки на таксиметровите шофьори в Пловдив! Разпитват ги в Икономическа полиция

Паркингът пред Икономическа полиция в Пловдив е окупиран от таксиметрови коли. Десетки шофьори са извикани с призовки в специализираното ведомство на ОД МВР по повод днешната масирана акция, чийто обект е таксиметровият бранш под тепетата.

Пристигайки, водачите на „жълти“ коли усилено си шепнат помежду си, за да обменят информация за случващото се.

„Събират ни от целия град. Има и качулки, друго не знам“, това сподели тичешком един от шофьорите. Стана ясно, че на голяма част от водачите на таксита са били спрени и им е била връчена призовка за разпит в Икономическа. 

Според неофициална информация шофьорите трябва да предоставят всички документи за таксиметровата си дейност, както и да предоставят дневни отчети за оборота.

Пред наш репортер повечето привикани таксиметрови шофьори обясниха, че са чисти пред закона. Тя заявиха, че си плащат на превозвачите, за да използват лиценза им. Тарифата започва от 10 лева и стига до 40 на месец, а срещу това фирмите „лепкат“ печат.

„Отговорността е на фирмите превозвачи, данъците не ни интересуват“, бяха лаконични водачите.

Припомняме, че по-рано днес бе инициирана мащабна акция на Икономическа полиция, НАП и ДАИ. Инспекторите проверяват всички таксиметрови шофьори и фирми превозвачи, като основната цел на операцията е да се установи легално ли се движат колите и данъчно изрядни ли са фирмите.

Само преди минути в сградата на Икономическа полиция бе доведен с белезници и по-рано арестувания таксиметров бос Стефан Балимезов – Яйцето. Припомняме, че Балимезов бе задържан в офиса на фирмата му „Легия груп“.

Междувременно текат проверки по всички големи таксиметрови стоянки в града, униформени са влезли и в сградата на ДАИ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина