Връчиха отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на Никола Илиев

Автор: Plovdiv Now 2375
Връчиха отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на Никола Илиев

На днешното заседание на Общински съвет бе връчено отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на Никола Илиев, основател на Конушенски народен оркестър.

Общински съвет – Пловдив удостои Илиев с почетното отличие със свое решение № 132 от 25.04.2024г., което бе гласувано във връзка с изключителния му принос при опазването и съхраняването на музикалното наследство с непреходната стойност на Тракийската народна музика и високото майсторство на Конушенския народен оркестър превърнал се в емблема на Пловдив, популяризирайки богатството на българската народна музика в страната и чужбина.

„Изключително развълнувам съм в момента. Бил съм на много сцени, но сега е много различно. Бих искал да изкажа своите искрени благодарности за това, че настоящото ръководство на града е първото, което дава званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на народен изпълнител, което е признание за моето творчество през последния половин век. Вярвам, че ще продължавате да надграждате всичко добро в този град. За мен той е вдъхновение, не е нужно да четеш за него, а просто да се разходиш в него. Всяка една сграда, всяко едно място в Пловдив е било и е вдъхновение за мен“, заяви развълнувано Илиев в своето слово пред общинските съветници.

Като част от церемонията на удостоения с отличието кметът на града Костадин Димитров връчи почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив, а председателят на Общинския съвет Атанас Узунов връчи удостоверение по образец, поставено в рамка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина