ВМРО и „Съюз за Пловдив” се обединиха срещу дейността на „Пловдив 2019”

Автор: Благовест Андонов 4849
ВМРО и „Съюз за Пловдив” се обединиха срещу дейността на „Пловдив 2019”

Извънредна сесия на Общинския съвет поискаха групите на ВМРО и „Съюз за Пловдив” заради дейността на фондация „Пловдив 2019”. Двете формации ще дадат пресконференция в понеделник, на която ще обяснят мотивите за искането им. Те вече са събрали нужните 21 подписа на съветници, колкото е необходимия брой за свикването на извънредна сесия.

Предлаганият дневен ред е:

1. Представяне на отчет на дейността на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019, както и отчет за всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичниядиректор на фондацията.

2.  Предоставяне на справка на всички договори, сключени пред 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019 и информация за размера на отпуснатите и изплатени от Общинска фондация „Пловдив 2019“ суми.

3.Разглеждане на предложение за отстраняване от длъжност (прекратяване на правоотношение) на Артистичния директор г-жа Светлана Куюмджиева

Извънредната сесия се свиква по съвместната инициатива на Стефан Послийски – общински съветник от ВМРО – БНД и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив. На пресконференцията ще присъстват представители на двете партии, сред които и депутатът Александър Сиди.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина