Визията на Община Пловдив за „Ловен парк” - да се превърне в масов и евтин ресторант

Автор: Plovdiv Now 2432
Визията на Община Пловдив за  „Ловен парк” - да се превърне в масов и евтин ресторант

Новите реалности в развитието на Пловдив и районът на Гребната база са в основата на решението на Общината за прекратяването на конкурса за отдаването на ресторант „Ловен парк”, пише TrafficNews.bg.  Общинските съветници днес приеха решение, с което се отказа на отдаването на заведението под наем за 10 години на фирма „Файн Фуудс”.

В миналия мандат фирмата на Димитър Здравчев, който е близък до бившия кмет Здравко Димитров,  спечелиха конкурса с оферта от 7100 лева на месец и 610 хил. лева инвестиция, като това е за следващите 10 години.  Въпросната инвестиция трябваше да се приспадне от сумата за наема. С други думи наемната цена на ресторанта за 10 години щеше да бъде 235 хил. лева, или 1958 лева на месец.

Докладът, с който бе предложено да се прекрати конкурса, се основава най-вече на това, че новите реалности в района на Гребната база,  не обуславят ресторантът да съществува в сегашния си вид.

За пример те дават, че през 80-те години районът на Гребната база е бил извън строителните граници на Пловдив, а днес там  има бурно развитие и жилищно комплекси. Поради това в миналото е била сложена ограда, която обаче разделя целия парцел и не може да се използва в цялост.

40 години по-късно оградата от една страна не е нужна, от друга – това стеснява площта, на която може да се обслужват клиенти.

Според визията на Община Пловдив на мястото на „Ловен парк” трябва да се изгради ресторант, който да е масов и да предлага евтина и качествена храна. Изтиква се, че в района на Гребната база липса подобно заведение – там преобладават или скъпи ресторанти, или павилиони тип фаст фууд.

След прекратяването на конкурсната процедура от Община Пловдив трябва да решат какво да правят с имота. Той не е в  Годишната програма за разпореждане с общинско имущество, което значи, че към днешна дата не може да се отдаде по какъвто и да е начин.

В момента „Файн Фуудс” държи ресторанта с договор за наем, който може да се прекрати по всяко време от Община Пловдив с предизвестие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина