Винарска изба в Брестовица чества Трифоновите дни с вкусни мезета и искрящо вино

Автор: Plovdiv Now 6781
Винарска изба в Брестовица чества Трифоновите дни с вкусни мезета и искрящо вино

Трифонов ден или Трифонови дни или Дионисиеви дни са сред най-устойчивите, но и най-противоречиви и сложни по своята историческа същност обичаи в българския народен календар. Това е трудов обичай, свързан с първия стопански процес в годишния цикъл на обработка на лозата – пролетното ѝ зарязване.

В православния календар свети Трифон се чества на 1 февруари. Празникът е включен към цикъл от 3 последователни дни, наречени Трифунци – 1, 2, 3 февруари. Те се празнуват, както следва: на 1 февруари – Трифоновден; на 2 февруари – Сретение господне, на 3 февруари – Свети Симеон.

Винарска изба Villa Vinifera ежегодно събира приятели и партньори с убеждението, че Хората са най-голямото богатство. Всяка глътка в такава компания е с превъзходен вкус на Любов.

На 9.02.2019 от 12.30ч в с.Брестовица, в двора на изба  Villa Vinifera , с богата програма на Ансамбъл «Тракия», ФС «Пълдин» и  скъпи гости - самодейци от други клубове в страната, както и с участието на Куклен театър Пловдив празникът ще бъде посрещнат с много вкусни мезета и искрящо вино.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина