Виенското колело да заработи с обещана отстъпка, а след това се отметна

Автор: Plovdiv Now 5814
Виенското колело да заработи с обещана отстъпка, а след това се отметна

Големи опашки се извиха днес пред новата атракция на Пловдив, пристигнала от Холандия. Виенското колело, което стартира работа в Деня на детето, спечели интереса на пловдивчани, независимо колко спорна бе темата с поставянето му именно на централния площад.

Още вчера от пресцентъра на Община Пловдив оповестиха, че като жест към малчуганите на 1 юни те ще могат да се качат на колелото безплатно.

Проверка днес показа, че това е така, но под условие - децата да бъдат с ръст под 120 см. Любопитството на пловдивчани бе повдигнато от факта, че въпросната категория няма право да се вози в кабинките без придружител и така или иначе ще трябва да се заплати за атракциона.

А независимо, че днес е едва първият „работен“ ден на виенското колело, проблеми и конфликтни ситуации вече възникнаха. Родители се оплакаха пред TrafficNews, че са били накарани а заплатят редовна такса, без значение, че децата им са с ръст под 120 см.

Проверка на наш репортер установи, че в рамките на този ден политиката на работа се е сменила и вече безплатен вход имат само деца, които са под 5-годишна възраст. Независимо от ръста, деца над 5 години ще трябва хем да платят 10 лв. за билет, хем да им бъде осигурен придружител, които да заплати такса в същия размер.

Каква е причината Виенското колело да заработи в Деня на детето с обещана отстъпка, а след това да се отметне − не стана ясно.

Въпреки оплакванията, всички кабинки на колелото са пълни, а опашки с десетки чакащи са се извили на площада в Пловдив, предаде репортер. Към 19:00 часа опашката стигаше до Централна поща.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина