Велосипед изплита шал, докато го карате, това е възможно в Пловдив!

Автор: Plovdiv Now 3669
Велосипед изплита шал, докато го карате, това е възможно в Пловдив!

Интересна атракция ще гостува в Пловдив по инициатива на регионалното електроразпределителното дружество. На 23 февруари и 24 февруари, тоест през идващия уикенд, всеки пловдивчанин ще има възможността да изплете собствен уникален шал, ползвайки своята енергия за 5 минути. Нестандартното решение е възможно чрез специално конструираната инсталация, която ще се намира през двата дни в Пловдив: на 23 февруари в Мол Пловдив Плаза, а на 24 февруари в Мол Пловдив.

Инсталацията включва фиксиран велосипед и плетачна машина. Въртенето на педалите на велосипеда задвижва плетачна машина, която произвежда шал. Времето необходимо за изплитането на един шал е точно 5 минути. Така само с няколко завъртания на педалите се създава достатъчно енергия, която води до създаването на реален продукт.

Инсталацията вече е гостувала в Стара Загора и Бургас като е била посетена от голям брой гости, a изплетените шалове са общо 242. Инициативата има за цел да напомни, че малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина