Важна точка на сесията на Общинския съвет в Пловдив пропадна

Автор: Plovdiv Now 2337
Важна точка на сесията на Общинския съвет в Пловдив пропадна

Още една от важните точки на сесията на Общинския съвет в Пловдив бе отложена. След зала "Строител" и предложението за индексация на обектите от 30-милионния заем падна. Причината отново са неясноти и разминавания в сметките при проектите.

Йордан Илиев от ГЕРБ попита зам.-кмета Пламен Райчев защо в списъка фигурира Дондуковата градина, при положение, че на последната сесия бе взето решение за пренасочването на средствата към нея. Също така защо са нужни нови средства за Модър-Царевец, ремонтите на „Хаджи Димитър” и „Царевец”, при положение, ще вече е взимано такова решение.

Райчев обясни, че с това решение се пренасочват средствата от заема, а ще се освободят пари от общинския бюджет. Наложи се и почивка, за да се изясни предложението. След нея Величко Родопски заяви, че оттегля предложението, тъй като не е направено, както трябва. То ще бъде преработено, а и първо ще се пита Фонда за устойчиви градове дали може парите да се пренасочват към индексацията.

Припомняме, че предложението на Общината е остатъка от Водната палата да отиде за вдигането на сумите към трите договора.

До този момент е подписан единствено анекс с „Драгиев и Ко” за „Модър-Царевец”. Там сумата по договора бе увеличена с 1,27 млн. лева, като общата стойност бе увеличена от 10,64 млн. лева на 12,77 млн. лева с ДДС. За бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Царевец” предстоят индексации, като размерът по тях не е ясен, още повече, че вторият проект не е започнал. С решение на Общинския съвет за двата проекта от бюджета на града трябваше да се осигурят 300 хил. лева за „Хаджи Димитър” и 638 хил. лева за ул. „Царевец”. С пренасочването на парите от заема, въпросните средства ще бъдат освободени за други дейности.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина