Въртим педали на велосипед и си изплитаме шал, възможно е

Автор: Plovdiv Now 3857
Въртим педали на велосипед и си изплитаме шал, възможно е

По повод Деня на потребителя ЕVN предлага интересна атракция и кани всеки желаещ пловдивчанин да си изплате уникален шал само за 5 минути. Инициативата ще се проведе на 15 март 2019 година от 12:00 до 20:00 ч. в Мол Пловдив, ниво 0.

Електроразпределителното дружество ще пусне в действие своята иновативна машина за вплитане на енергията. Всеки пловдивчанин ще има възможност да изплете си изплете шал за няколко минути. Нестандартното решение е възможно чрез специално конструираната инсталация. Тя гостува за втори път в Пловдив, след като на 23 февруари жителите на града имаха първа възможност да я изпробват.

Инсталацията се състои от фиксиран велосипед и плетачна машина. Въртенето на педалите на велосипеда задвижва плетачна машина, която произвежда шал. Така само с няколко завъртания на педалите се създава достатъчно енергия, която води до създаването на реален продукт. 

Инсталацията вече гостува в Стара Загора и Бургас като беше посетена от голям брой гости, a изплетените шалове бяха общо 242. С тази инициатива EVN България продължава да напомня, че малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина