Върнаха номерата на „паяка“, взети от ДАИ, от Общината чакат решение за акта

Автор: Plovdiv Now   2470
Върнаха номерата на „паяка“, взети от ДАИ, от Общината чакат решение за акта

Номерата на „паяка“ на ОП „Паркиране и репатриране“ са били върнати от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщи директорът на общинското предприятие Нъшан Деркалестаниан. Той обясни, че репатракът вече работи и вдига нарушители по пловдивските улици. Шофьорът, чиято книжка бе отнета, също си е получил обратно от КАТ.

„Единствено чакаме решението по Акта за установяване на административно нарушение – дали ще отпадне, или ще има някаква санкция. При втората хипотеза, ще решим какви ще са следващите ни действия“, заяви Деркалестаниан.

Припомняме, че безпрецедентно служители на ДАИ свалиха номерата на паяка и взеха книжката на шофьора. Причината – по-рано колата на общината е вдигнала колата на един от ДАИ-аджиите, която е била паркирана в нарушение.

След това бе проведена проверка от София, която установи, че служителите на „Автомобилна администрация“-Пловдив са действали самоволно в разрез с нормативната уредба.

Освен че служителите самоволно са се отклонили от графика за работа, те са използвали стоп палка на МВР, като е имало и други нарушения. Също така проверката е установила, че описаните нарушения в акта на ДАИ-аджиите са в разрез с нормативната уредба, тъй като за този тип автомобили не се изисква лиценз.

Предстои дисциплинарен съвет в ИА „Автомобилна администрация“ да вземе решение за действията на служителите.

Злоупотреба с власт? ДАИ-аджия свали номерата на паяк в Пловдив, вдигнал му личната колаСлужителят от „Автомобилна администрация" спрял паяка, след като взел колата си от Наказателния паркинг

Комисия от София проверява служителя на ДАИ, който свали номерата на "паяка", вдигал колата муИнспектор Гълъб Добрев няма заповед за проверка, злоупотребил е със служебното си положение

Ръководството на ДАИ: Служителите неправомерно са свалили номерата на паяка в ПловдивПловдивските ДАИ-аджии са използвали палка на МВР, самоволно са се отклонили от графика за работа

 

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина