Абсолвентите от Университета по хранителни технологии получиха своите дипломи на тържествена церемония вчера. Общо 681 са завършващите – 424 бакалаври и 257 магистри. Отличниците са 149, а постигналите пълен „Отличен“ – 24.
По думите на ректора проф. д. т. н. инж. Кольо Динков специалистите, които получават квалификацията си в Университета по хранителни технологии, притежават солидна подготовка и отговарят на предизвикателствата, задавани от съвременните тенденции в образованието и хранителната индустрия.
Абсолвентите от УХТ имат висока успеваемост на пазара на труда, сочи статистиката. Близо 70 % от младите специалисти стартират професионалната си практика до една година след завършване на Университета по хранителни технологии. Голяма част от възпитаниците на УХТ работят в мениджърските екипи на водещи бизнес компании.
В словото си ректорът проф. Кольо Динков определи дипломите на абсолвентите като атестации за усвоените знания. Той пожела на завършващите висшето си образование дипломите им да бъдат гарант за техните професионални успехи и за рейтинга на Университета по хранителни технологии.