В трети клас е ученикът с COVID-19 в Пловдив, заразил се от баба си

Автор: Plovdiv Now 4044
В трети клас е ученикът с COVID-19 в Пловдив, заразил се от баба си

Третокласник е заразеният с COVID-19 в Пловдив. Момчето се е заразило от своята баба, която е диагностицирана с опасния вирус. Момченцето не е било на училище днес, но майката му се е свързала с школото, за да предупреди ръководството. Съучениците на момчето са под карантина. Освен учениците, под карантина е и класният ръководител. Детето е в добро състояние. Това заяви пред TrafficNews Иванка Киркова, директор на РУО.

„Изпълнени са всички препоръки, издадени от РЗИ. Родителите и учителите са уведомени за случая. Качена е и информация в сайта на учебното заведение. Няма данни за напрежение”, подчерта категорично началникът на инспектората.

Незабавно са предприети всички мерки според алгоритъма на здравното министерство. Съучениците на детето са поставени под 14 дневна карантина. Те вече учат онлайн.

„От направеното епидемиологично проучване е установено, че детето е контактно на баба си, която е изследвана по друг повод и няма клинична симптоматика. Издирват се контактните им лица. Детето е в добро състояние. В цялото училище е извършена дезинфекция, като ще се прави ежедневно. Всички учители спазват стриктно указанията за носене на маски по време на часовете", съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя допълни че е в непрекъсната връзка с РУО и здравните власти. До момента няма друг случай в учебно заведение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина