В пловдивската галерия “Възраждане“ се открива изложбата “Предците български“

Автор: Plovdiv Now 4522
В пловдивската галерия “Възраждане“ се открива изложбата “Предците български“

Галерия "Възраждане" кани пловдивчани и гости на откриването на изложбата „Предците български“  - скулптура и рисунка на Димитър Чонов. Събитието е предвидено за 22 януали от 18,00 часа, а експозицията ще продължи до 11 февруари

В новата изложба на известния пловдивски скулптор Димитър Чонов познатите негови персонажи са поставени в нови художествени интерпретации и събуждат у зрителя съответно нови емоции. Кукери, гроздобер, Орфей, тракийски колесници и войни са само част от вдъхновението и претворяването в неговите нови творби., но както винаги са дълбоко свъзани с българските корени и традиции. 

Димитър Чонов е възпитаник на Художествената гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив, а по-късно и на Националната художествена академия в София. За определен период е бил редседател на Дружество на пловдивските художници. Има 8 самостоятелни изложби.

Негови монументални скулптури са: Възстановка на паметник на Душо Хаджидеков, Цар-Симеонова градина, гр.Пловдив, Паметна плоча на проф.Асен Златаров, гр.Първомай, Скулптурен пластичен знак на ЕООД „Калисто Мати“, бул.„Цар Борис ІІІ-Обеденител“, гр.Пловдив, Паметник „100 години българска авиация“, площад „Авиационен“, гр. София, Скулптура „Слънце“, КЦМ-Пловдив, Асеновградско шосе.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина