В отделението на починалата д-р Илияна Иванова от Сливен имало 7 медици с положителна проба

Автор: Plovdiv Now 14623
В отделението на починалата д-р Илияна Иванова от Сливен имало 7 медици с положителна проба

43-годишна лекарка е първият медик, починал от COVID-19 у нас. Тя е работила в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен, съобщи секретарят на Национално оперативния щаб доц. Димо Димов тази сутрин. „Много бързо развитие на клиничната картина. Тя е била интубирана в интензивното отделение, но за съжаление е загубила битката за живота си“, каза още по случая Димов.

Същевременно в социалната мрежа Facebook беше съобщено, че починалата лекарка се казва доктор Илияна Иванова. В публикацията се твърди, че в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен са установени 7 медицински лица с положителни проби за COVID-19.

Д-р Илияна Иванова е първият починал от COVID-19 медик. Това съобщи във Фейсбук и Доброслав Иванов от НФСБ. „Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в борбата с коронавируса. В инфекциозното отделение на областната болница е починала е д-р Илияна Иванова, вечно светла да бъде паметта и! Дълбок поклон! И дано здравните власти обърнат сериозно внимание на отделението, в което досега са установени 7 положителни медицински лица, и в което хората работят под страшен риск!, написа той.

Доброслав Иванов е журналист, репортер на ТВ СКАТ, областен координатор на НФСБ. Беше кандидат за Кмет на Сливен.

Д-р Илияна Иванова има едно дете, съпругът ѝ също е лекар. Във фейсбук вече започна организирането на групи за събиране на средства в помощ на семейството.

PLovdivNow изказва искрени съболезнования на близките на д-р Иванова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина