Условни присъди за братя сводници, въртели бардак в Пловдив

Автор: Ива Модова 4209
Условни присъди за братя сводници, въртели бардак в Пловдив

Условни присъди за братя сводници, въртели бардак в жилищен комплекс в Пловдив, постанови Районният съд. Борислав и Заприн Калови бяха арестувани през декември 2018 г. след сигнал от тяхна труженичка. Спрямо братята бяха повдигнати четири обвинения, едно от тях - за трафик на повече от едно лице с цел предлагане на сексуални услуги.

Калови застанаха за пръв път пред магистратите. Те признаха изцяло вината си и в рамките за час се сдобиха с осъдителни присъди, предаде trafficnews.bg.

Как се стигна до ареста?

Борислав и Заприн Калови са от пазарджишко село, женени с по две деца. Паралелно те имали връзка с две жени -  проститутки. Така решили да си завъртят бизнес в Пловдив, тъй като пазарът под тепетата за жива плът е по-голям. Наели апартамент в един от жилищните комплекси в Тракия и го превърнали в бардак. Към бизнесът привлекли още една жена, която е приятелка на любовниците им.

Жриците на любовта били снимани и качвани в известни сайтове, предлагащи секс услуги. Освен че предлагали терен, подсъдимите транспортирали жените и до частни адреси. Тарифата била между 40 и 60 лева за 30 минути или между 80 и 100 лева за час.

Жените имали около 10 клиенти на ден. Парите от сеансите прибирали Борислав и Заприн Калови. Любовниците им били осигурени, но не така добри били условията за третата жена. Стигнало се до там, че братята спрели да й плащат. Ядосана от това, жрицата на любовта ги „изпяла” на полицията.

Жената дори завела униформените до апартамента, където последните заварили двамата братя и другите две момичета. В стаята били телефоните, с която въртели бизнеса, флаш карта със снимките на момичетата, както и над 60 презерватива.

Сводниците били задържани, както и труженичките им. Срещу братя Калови били повдигнати 4 обвинения, под отговорност били привлечени и трите жени – Анка, Катя и Румяна.

Оказва се, че проститутките не са подали жалби срещу братята. Самите те искали да работят най-древната професия, за да издържат семействата си. Нещо повече – на няколко пъти сменяли показанията си, за да предпазят сводниците.

Още едно производство пък е започнато срещу собственика на апартамента. Той е предоставял жилището под наем на братята, които извършвали развратни дейности в него.

В съдебна зала днес от държавното обвинение поискаха минимално наказание за Борислав и Заприн Калови, като се посочиха множество смекчаващи вината обстоятелства. Прокуратурата пледира за 2 години условно с 4 изпитателен срок и за двамата, както и по 10 хиляди лева глоба.

Със становището на прокуратурата бяха съгласни и двамата защитници, с изключение на размера на глобата. Адвокат Морозов и адвокат Златанов поискаха паричната санкция да не бъде налагана.

Последна дума обаче имаше съда. Магистратите наказаха Борислав и Заприн Калови с по 2 години условно с 4 години изпитателен срок, както и по 10 хиляди лева глоба за всеки.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина